مراحل راه اندازی کسب و کار در ایران، بر اساس حوزه فعالیتی افراد متغیر است. یکی از مهم ترین فعالیت هایی که افراد برای دریافت استقلال مالی از خانواده آن را دنبال می کنند، راه اندازی یک کسب و کار یا بیزینس می باشد. به صورت کلی، راه اندازی یک کسب و کار می تواند تحولات عظیمی را در زندگی افراد ایجاد نماید. به همین علت هم خیلی از ما ترجیح می دهیم به جای کار برای دیگر افراد، کسب و کار خودمان را راه اندازی کنیم.
به گفته دکتر ماکان آریا پارسا برای راه اندازی یک کسب و کار در کشور عزیزمان یعنی ایران، شما همواره باید به یک سری نکات خاص توجه کنید. این نکات می توانند مراحل راه اندازی کسب و کار خانگی را نیز تحت تاثیر خود قرار دهند. مسئله مهمی که در این میان مطرح می شود، وضعیت سرمایه است. سرمایه ای که شما در اختیار دارید میزان بازدهی این پروسه را به صورت مستقیم تحت تاثیر خود قرار خواهد داد. هرچه سرمایه شما بیشتر شود، روند راه اندازی کسب و کار هم کوتاه تر خواهد شد. امروز ما قصد داریم به مراحل راه اندازی کسب و کار در ایران، نگاهی بیندازیم. پس با ما همراه شوید.
ضرورت آشنایی با مراحل راه اندازی کسب و کار در ایران
قبل از هر چیز، بیایید به یک سوال مهم پاسخ دهیم: چرا آشنایی با مراحل راه اندازی کسب و کار در ایران، مسئله ای ضروری به حساب می آید؟ پاسخ های زیادی را می توان به این سوال داد. فرقی ندارد که شما در چه حوزه ای فعالیت می کنید؛ در هر صورت برای راه اندازی یک کسب و کار، شما باید با مراحل آن آشنا شوید.
آشنایی با مراحل این پروسه، به شما اجازه می دهد تا از قبل خود را برای چالش های قرار گرفته در آن آماده کنید. به عنوان مثال، خیلی از افراد با فعالیت های اداری مشکل داشته و راحت نمی توانند نسبت به طی کردن مراحل اداری اقدام نمایند.
طبق دیدگاه دکتر ماکان آریا پارسا زمانی که آنها با مراحل اداری مورد نیاز برای راه اندازی یک کسب و کار آشنا شوند، خود را درگیر مباحث اضافی نکرده و خیلی سریع تر روند اداری راه اندازی کسب و کار را طی می کنند. جدا از این مسئله، آشنایی با مراحل راه اندازی کسب و کار خانگی به شما اجازه می دهد تا موقعیت فعلی خود را مشخص کنید. شاید این جمله کمی گمراه کننده به نظر برسد. پس بیایید آن را به شیوه دیگری بیان کنیم.
زمانی که مسیر ورود به بازار مشخص شود، شما می توانید موقعیت دقیق خود را در مسیر شروع کار تا موفقیت مشخص کنید. خیلی از اوقات، افراد در ابتدای مسیر ایستاده و در حال بازی با ایده هستند. این در حالی است که برخی از افراد با مشاهده مراحل راه اندازی کسب و کار، خود را در میان مسیر مشاهده می کنند.
بررسی مراحل راه اندازی کسب و کار خانگی
حال که مباحث مقدماتی را پشت سر گذاشتیم، بیایید تا مراحل راه اندازی کسب و کار در ایران را مورد بررسی قرار دهیم.
اولین مرحله به انتخاب ایده اشاره می کند. به گفته دکتر ماکان آریا پارسا هیچکس نمی تواند بدون داشتن ایده اولیه نسبت به راه اندازی کسب و کار اقدام نماید. ایده اولیه ای که شما به دنبال استفاده از آن هستید، هم باید با شرایط شما همخوانی داشته باشد و هم باید به راحتی اجرا شود. گاهی اوقات افراد به سراغ ایده های صنعتی خاصی می روند که پیاده سازی آنها بدون دریافت بودجه و حمایت از نهاد های دولتی یا نظامی، ممکن نیست.
در دومین مورد از مراحل راه اندازی کسب و کار در ایران، کاربران باید به سراغ بازار بروند. بررسی بازار هم اهمیت زیادی دارد. تحقیق در بازار و بررسی رفتار مشتریان به شما اجازه می دهد تا میزان تقاضا و وضعیت رقبا را آنالیز نمایید.
در چهارمین مرحله از مراحل راه اندازی کسب و کار در ایران، شما باید به سراغ طرح اولیه بروید. شما باید طرح اولیه خود را طوری ایجاد کنید که قابلیت ارتقا داشته باشد. بهتر است در این مرحله نسبت به ارزیابی سرمایه مورد نیاز پروژه هم اقدام نمایید. دریافت مشاوره در این مرحله به شما کمک می کند تا به صورت واقع بینانه روند اجرای پروژه را بررسی کنید.
دکتر ماکان آریا پارسا اعتقاد دارد در نهایت، شما می توانید نام تیم خود را انتخاب کنید، تجهیزات مورد نیاز برای توسعه را انتخاب نمایید و خود را برای ورود به بازار کار آماده سازید. به خاطر داشته باشید که همه این مراحل برای راه اندازی یک کسب و کار اهمیت زیادی داشته و عدم توجه به آنها، مشکلات جدی را برای شما ایجاد خواهد کرد.
مهم ترین مزایای راه اندازی کسب و کار به صورت خانگی
حتما برای شما هم سوال پیش آمده که به صورت دقیق، دنبال کردن مراحل راه اندازی کسب و کار خانگی چه مزایایی را به همراه دارد؟ در پاسخ به این سوال، باید بگوییم که افراد با ایجاد یک کسب و کار خانگی، می توانند سطح درآمد خود را تا حد قابل توجهی افزایش دهند. کسب و کار های خانگی فقط برای آقایان بازدهی مطلوبی را به همراه ندارند! بانوان هم با ایجاد یک کسب و کار ساده در خانه، می توانند به سود زیاد دسترسی پیدا کنند.
بر باور دکتر ماکان آریا پارسا کسب و کار یک اکوسیستم ویژه را در خود جای داده و قابلیت رشد دارد. لزوما چون افراد بودجه کافی برای تهیه دفتر و راه اندازی شرکت ندارند، ایده آنها بد یا کم سود نیست! خیلی از کسب و کار های بزرگ و موفق موجود در جهان، از یک ایده ساده در خانه شروع شده و گسترش پیدا کرده اند. فقط کافی است به سرگذشت شرکت های بزرگی همچون اپل، آمازون و فیس بوک نگاه کنید! همه آنها از یک کسب و کار خانگی و کوچک شروع شده و امروز در حال مدیریت جهان هستند.
نکات مهم برای دنبال کردن مراحل راه اندازی کسب و کار در ایران
برای دنبال کردن پروسه مراحل راه اندازی کسب و کار در ایران، شما همواره باید به یک سری نکات خاص توجه کنید. در لیست زیر، شما می توانید چند مورد از این نکات پر اهمیت را مشاهده نمایید.
- اهمیت بازاریابی را دست کم نگیرید! بازاریابی می تواند آینده کسب و کار را متحول سازد.
- انتخاب یک تیم متخصص و کار بلد، به شما اجازه می دهد تا خیلی سریع تر نسبت به راه اندازی کسب و کار اقدام نمایید.
- نام تجاری برند شما باید خلاصه، مفید و جذاب باشد.
- استفاده از تکنیک های مدرن روانشناسی برای ایجاد برند، همواره نتایج مطلوبی را برایتان به همراه خواهد داشت.
- فعالیت در دنیای اینترنت و دیجیتال مارکتینگ را جدی بگیرید تا سودتان چند برابر شود.
- دریافت مشاوره از کارشناسان فعال در زمینه راه اندازی کسب و کار، به شما اجازه می دهد تا وضعیتتان را خیلی دقیق تر بررسی کنید.
ایده های پر سود برای راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم
در نهایت، بیایید به چند ایده پر سود برای راه اندازی کسب و کار نگاهی بیندازیم. راه اندازی کسب و کار تولیدی می تواند ایده خوبی به حساب بیاید اما تولیدی ها هم به سرمایه اولیه زیادی نیاز دارند و هم باید توسط نهاد های قانونی تاسیس شوند. اگر شما امکان راه اندازی یک کارگاه صنعتی را در اختیار ندارید، بهتر است به سراغ تولیدی ها نروید.
دیگر ایده ای که شما می توانید آن را به کار گیرید، دنبال کردن مراحل راه اندازی کسب و کار اینترنتی است. مراحل راه اندازی کسب و کار اینترنتی، خیلی پیچیده نیست. مخصوصا با ظهور هوش مصنوعی و پیشرفته تر شدن تکنولوژی هایی همچون وردپرس، کاربران می توانند خیلی راحت تر نسبت به راه اندازی سایت فروشگاهی اقدام نمایند. اگر شما بودجه کافی برای ایجاد سایت را نیز در اختیار ندارید، می توانید فعالیت های خود را به شبکه های اجتماعی همچون اینستاگرام محدود کنید.
کلام آخر
همانطور که در این صفحه مشاهده کردید، مراحل راه اندازی کسب و کار در ایران بر اساس حوزه فعالیت کارفرما متغیر است. اگر شما به دنبال ایجاد کسب و کار در زمینه تولید هستید، باید محیط صنعتی و تجهیزات مخصوص را در اختیار داشته باشید. مسلما سرمایه ای که شما باید برای راه اندازی تولیدی های عظیم در اختیار داشته باشید، خیلی بیشتر از فروشگاه های اینترنتی و کسب و کار های خانگی می باشد.
جدا از این مسئله، مراحل راه اندازی کسب و کار در ایران تحت تاثیر متغیر هایی همچون تخصص شما کم و زیاد می شود. افرادی که تجربه قبلی دارند و با چالش های این راه به خوبی آشنا هستند، خیلی راحت تر و سریع تر می توانند پروسه راه اندازی یک کسب و کار را دنبال نمایند. اگر شما تخصص و تجربه کافی در این زمینه ندارید، با خیال راحت می توانید خدمات تیم های مشاوره ای و کارشناسان با تجربه فعال در این زمینه را به کار گیرید.