• به گفته دکتر ماکان آریا پارسا یادداشت نویسی کرافورد یا Crawford’s Slip Writing Method راهی ساده و موثر برای ایجاد ایده های جدید در یک محیط گروهی است. با کاربرد روش یادداشت نویسی کرافورد می توانید از خلاقیت و دانش جمعی اعضای تیم خود بهره مند شوید. همچنین در عین حال از برخی از دام های رایج طوفان فکری گروهی مانند فشار اجتماعی، همنوایی یا تسلط ایده های تعداد اندکی از افراد اجتناب کنید. در این مقاله مراحل یادداشت نویسی کرافورد را برای حل مشکلات و نوآوری در پروژه های تان خواهید آموخت.

    روش یادداشت نویسی کرافورد چیست ؟

    از دید دکتر ماکان آریا پارسا یادداشت نویسی کرافورد یک تکنیک برای جمع آوری ایده ها است که در آن می توانید برگه های کاغذی را برای یادداشت ایده ها بین شرکت کنندگان توزیع کنید. این تکنیک طوفان فکری به شرکت کنندگان انگیزه می دهد و فرصتی را در اختیار آن ها می گذارد تا احساس ارزشمندی و مشارکت داشته باشند، بنابراین بازخورد های صادقانه و بدون وقفه ای را ارائه می دهند.

    در این تکنیک جمع آوری پاسخ ها به صورت ناشناس صورت می گیرد. در نتیجه افراد می توانند افکار خود را آزادانه به اشتراک بگذارند، چیزی که در بحث آزاد امکان پذیر نیست. همچنین بسیاری از کسانی که از صحبت کردن در یک پلتفرم باز خجالت می کشند تا نمی توانند به صراحت ایده هایشان را ابراز کنند، می توانند بدون تردید نظرات خود را ارائه دهند. در واقع تکنیک کرافورد زمین بازی را برای همه شرکت کنندگان یکسان می کند.

    طبق صحبت های دکتر ماکان آریا پارسا توجه داشته باشید که روش کرافورد فقط به جمع آوری ایده ها کمک می کند. تکنیک های دیگر (به عنوان مثال، تکنیک شمارش بوردا، تکنیک دلفی و غیره) برای تجزیه و تحلیل این ایده ها یا رسیدن به یک اجماع استفاده می شوند.

    مراحل یادداشت نویسی کرافورد

    مراحل یادداشت نویسی کرافورد

    مراحل یادداشت نویسی کرافورد را معمولا در چهار گام پیاده می کنند. این چهار مرحله به شرح زیر هستند:

    1. مرحله آماده سازی: قبل از جلسه به نحوه ارائه چالش مورد نظر به تیم خود بیندیشید و همه جوانب را سبک و سنگین نمایید. به عبارت دیگر پیش از آغاز این تکنیک به جزئیات تمام مراحل فکر کنید و آمادگی کامل را کسب نمایید. برگه هایی را برای یادداشت ایده ها آماده کنید تا در اختیار هر کدام از مشارکت کنندگان قرار دهید. بسته به چالشی که پیش رو دارید، احتمالاً از هر نفر می خواهید که بین 5 تا 25 ایده را ارائه دهد، بنابراین برگه های کافی را آماده نمایید.
    2. توجیه اعضا: بر باور دکتر ماکان اریا پارسا یکی از مراحل تکنیک کرافورد توجیه اعضای گروه است. در ابتدای جلسه یا کارگاه، موضوع مورد نظر را به وضوح معرفی کنید. موضوع انتخابی باید خاص اما در عین حال تا حد امکان ساده باشد. در صورت لزوم از تصاویر، کلیپ های صوتی یا ویدیویی برای نشان دادن مشکلی که باید حل شود استفاده کنید و افراد حاضر در جلسه را به فکر فرو ببرید. به مشارکت کنندگان بگویید که چگونه از نظرات آن ها استفاده می شود و چه بازخوردی دریافت خواهند کرد. از مشارکت کنندگان بخواهید تا آنجا که می توانند ایده ها و پیشنهاد های خود را بنویسند و هر ایده یا پیشنهاد در یک برگه جداگانه نوشته شود. افراد را تشویق کنید تا پایان زمان ارائه ایده ها به مشارکت خود ادامه دهند. زمانی که اکثر افراد نوشتن ایده های شان را متوقف کردند، وقت آن است که جلسه را به پایان برسانید.
    کاربرد روش یادداشت نویسی کرافورد

    دو مرحله بعدی

    • تحلیل و بررسی: تجزیه و تحلیل ایده ها و بررسی آن ها یکی دیگر از مراحل یادداشت نویسی کرافورد می باشند. پس از جمع آوری برگه هایی که مشارکت کنندگان ایده هایشان را روی آن ها نوشته اند نوبت به تحلیل و بررسی ایده ها می رسد. قطعا در زمان بررسی ایده ها متوجه خواهید شد که برخی از نظر ها مشابه یا یکسان می باشند. در این مرحله برگه هایی که به ایده های نزدیک به هم و مشابه اشاره کرده اند را در یک دسته بندی قرار دهید. یک دسته بندی را نیز به ایده های یکسان اختصاص بدهید؛ زیرا این ایده ها اهمیت و محبوبیت بیشتری در میان اعضا دارند. اکنون در این مرحله از شیوه کرافورد وقت آن است که مشارکت کنندگان را با توجه به نظرات شان به گروه های کوچک تر تقسیم بندی کنید. به عبارت دیگر افرادی که نظر های یکسان یا نزدیک به هم دارند را در یک گروه قرار دهید. سپس از آن ها بخواهید تا در یک بازه زمانی تعیین شده با همدیگر بر روی ایده هایشان کار کنند و در نهایت یک ایده واضح و کاربردی را ارائه نمایند.
    • ارائه بازخورد به اعضا: طراحی و پیاده سازی راه حل های خاص بر اساس ایده های تولید شده ممکن است هفته ها یا حتی ماه ها طول بکشد. با این حال، باید در همان جلسه طوفان فکری یا بلافاصله پس از آن به دنبال ارائه بازخورد به مشارکت کننده باشید. در مراحل یادداشت نویسی کرافورد چه ایده ها در نهایت اجرا شوند و چه نشوند، ارائه بازخورد سریع به اعضا نشان می دهد که مشارکت های آن ها ارزشمند هستند و جدی گرفته می شوند.
    روش کرافورد

    15 مزایای روش یادداشت نویسی کرافرود

    کاربرد روش یادداشت نویسی کرافورد در ایجاد طوفان فکری مزایای متعددی را به همراه دارد. برخی از مزایای این تکنیک عبارتند از:

    1. تشویق اعضا به داشتن تفکر خلاق و ارائه ایده های متنوع
    2. افزایش مشارکت و بهبود سازماندهی ایده ها
    3. کاهش تأثیر تفکر گروهی، فشار اجتماعی یا همنوایی
    4. ابراز ایده های اصیل و بدیع
    5. افزایش کمیت و تنوع در ایده ها؛ زیرا هر ورقه نمایانگر دیدگاه یا زاویه متفاوتی از چالش مورد نظر است.
    6. ارائه فرصت برابر برای شنیده شدن صدای هر کدام از مشارکت کنندگان
    7. تقویت حس مشارکت و مالکیت در بین اعضای گروه
    8. شناسایی مضامین یا الگو های مشترک
    9. اصلاح ایده های خود برای انتقال هر چه موثر تر آن ها به دیگران
    10. پیاده سازی این تکنیک بسیار ساده و آسان است.
    11. ایده های زیادی را به سرعت ارائه می دهد.
    12. امکان تنظیمات و تغییرات سریع را فراهم می کند.
    13. برای ایده گرفتن از گروه بزرگی از مردم مفید است.
    14. همکاری آزاد و منصفانه را بین شرکت کنندگان ترغیب می کند.
    15. برای نیاز های پویا و متغیر موثر است.

    معایب

    روش کرافورد با معایبی نیز همراه می باشد که برخی از معایب آن شرح زیر می باشند:

    • این تکنیک دارای مقیاس پذیری محدود می باشد.
    • برای مسائل بزرگتر یا پیچیده تر مناسب نیست.
    • این روش فقدان مستندات و برنامه ریزی رسمی می باشد.

    این مطلب ادامه دارد… .

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای